Налазите се: Почетна
Расписани конкурси за субвенције у пољопривреди
  Контактирајте нас у вези Расписани конкурси за субвенције у пољопривреди   Пошаљит пријатељу више информација о Расписани конкурси за субвенције у пољопривреди

Немања Нешић, заменик градоначелника и председник Савета за пољопривреду представио је данас конкурсе за субвенције у пољопривреди, а који су расписани на основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја. Ради се о седам огласа који се односе на субвенције града пољопривредним произвођачима за набавку стеоних јуница, крава и телади сименталске расе, за уматичена грла овнова, оваца, јагњади, јарчева, коза и јаради, затим за набавку одређеног броја система за мужу (музилица), за органску производњу, за опрему за пластеничку производњу,  за системе за заливање и мрежа за противградну заштиту, као и за пољопривредну механизацију. Ужице је у буџету за област пољопривреде определило 25 милиона динара, а према интересовањима пољопривредника, очекивање је да ће се половина тих средстава утрошити за ове субвенције.

Nemanja Nešić

Нешић је навео да је ове године програм субвенционисања комплементаран са програмом Министарства у смислу да се на подручју града субвенционише оно што није обухваћено на нивоу републике. Тиме су ужичким пољопривредницима отворене веће могућности да реализују своје планове и остваре жељену субвенцију. Ове године, новина је и то што се средства могу добити по више основа:

"За разлику од претходних година, ове године пољопривредници ће моћи да конкуришу на више конкурса и да на њима добију средства. Док је до сада, један основ искључивао остале, ове године моћи ће равноправно да конкуришу на више расписаних конкурса. Једини лимит је 250.000 динара што је максимални износ који један пољопривредник може добити у 2017. години." -рекао је Нешић и најавио да ће у летњим месецима бити расписани и конкурси за набавку садног материјала, половну механизацију и живинарство:

"Наш циљ је да помогнемо мале произвођаче, људе којима је то извор егзистенције и целокупна наша стратегија усмерена је у том правцу. Желимо да створимо што повољнију климу у којој ће они радити и живети од свог рада."

Иначе, град је обезбедио бесплатан превоз за посету Сајму пољопривреде у Новом Саду у среду, 17. маја и Нешић је позвао све заинтересоване пољопривреднике да се пријаве градској служби за пољопривреду.

 

Претходна страна