Налазите се: Почетна
Пуштен у рад лифт на плажи
  Контактирајте нас у вези Пуштен у рад лифт на плажи   Пошаљит пријатељу више информација о Пуштен у рад лифт на плажи

 

 
 
 
 

Ужице, 16. март: На Градској плажи у Ужицу данас је, уз присуство министарке правде у Влади Републике Србије Неле Кубуровић и ужичког градског руководства, званично пуштен у рад савремени лифт за инвалидна лица, мајке са дечијим колицима и рекреативце. Лифтом се први возио истакнути параолимпијац Милош Зарић.

lift1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изградња лифта финансирана је новцем добијеним на прошлогодишњем конкурсу Министарства правде за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, односно, опортунитета у висини од 3,75 милиона динара, док је град Ужице за израду платоа и поплочавање старог железничког моста издвојило 5,1 милион динара. Кабина лифта је аутоматизована и задовољава све стандарде, а пројектована је за вожњу пет особа, односно 500 килограма. Наредних дана, лифт би требало да добије и употребну дозволу и атесте који ће омогућити његово несметано коришћење.

Министарка Нела Кубуровић  изразила је задовољство што може да види како функционише један од пројеката које је финансирало Министарство правде преко конкурса из средстава опортунитета, а који је расписан пре годину дана и додала:

"Средства је добило 67 корисника, али морам признати да је ово један од најлепших пројеката које сам имала прилику до сада да обиђем. Задовољство ми је што су средства наменски потрошена и што је пројекат успешно реализован," 

lift2

Кубуровићева је изразила очекивање да ће за око месец дана, бити отворена и нова зграда Привредног и Прекршајног суда у Ужицу чију је изградњу обезбедило Министарство правде.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић подсетио је да су у Ужицу прошле године финансирана три пројекта из средства Министарства правде прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења у укупном износу од 9,8 милиона динара. Осим лифта на градској плажи, уз помоћ тих средстава, 3,271 милион динара, изграђен је лифт за потребе Школе за слушно оштећену децу “Миодраг Матић&рдqуо; и реализован је пројекат Удружења инвалида за церебралну и дечију парализу, изградња сушаре вредне 2,777 милиона динара.

Претходна страна