Налазите се: Почетна
Потписан Меморандум о разумевању са Агенцијом за енергетску ефикасност
  Контактирајте нас у вези Потписан Меморандум о разумевању са Агенцијом за енергетску ефикасност   Пошаљит пријатељу више информација о Потписан Меморандум о разумевању са Агенцијом за енергетску ефикасност

Град Ужице и Агенција за енергетску ефикасност Републике Србије потписали су Меморандум  о разумевању који дефинише оквире сарадње у Пројекту енергетске ефикасности у Србији и односи се на примену и спровођење Шеме расподеле уштеда између локалне самоуправе и крајњег корисника. 

memo

Пројекат  има за циљ заштиту животне средине и смањење трошкова грејања кроз унапређење искоришћења енергије код крајних корисника као што су школе, болнице и установе за старање. Релаизацијом пројекта у преко 20 градова у Србији у јавним објектима остварене су уштеде потрошње енергије од преко 40% и смањењу емисије угљен диоксида  и других штетних материја.

Сарадња између Агенције за енергетску ефикасност и града Ужица подразумева праћење и оцену спровођења Шеме расподеле уштеда, размену информација , предузимање евентуалних корективних акција и институционалну сарадњу у области енергетске ефикасности.

Заменик директора Агенције за енергетску ефикасност магистар Бојан Ковачић предао је градоначелнику Ужица Јовану Макровићу Акциони план енергетске  ефикасности  за локалне самоуправе  који ће у наредном периоду бити достављен и осталим локалним самоуправама укљученим у овај пројекат.

memo 1

Пројекат енергетске ефикасности, подсећамо, реализован је у нашем граду у основним школама „Стари град“ и „Душан Јерковић“, а тренутно се реализује у ОШ „Слободан Секулић“ у Крчагову и ОШ „Алекса Дејовић“ у Севојну. Укупна вредност пројекта у ове четири школе је око 1,4 милиона евра.

 

 

Претходна страна