Налазите се: Почетна
Министар Вукосављевић посетио Ужице
  Контактирајте нас у вези Министар Вукосављевић посетио Ужице   Пошаљит пријатељу више информација о Министар Вукосављевић посетио Ужице
Ужице, 21. март: Владан Вукосављевић, министар културе и информисања у Влади Републике Србије, посетио је данас Ужице. Том приликом, министар Вукосављевић је имао разговоре са градоначелником Петковићем и његовим сарадницима и затим је обишао Народни музеј, Народну библиотеку и  Стари град. Министар је рекао да су његове посете Ужицу и осталим градовима прилика за упознавање са стањем у овој области и стварање услова за даљи развој културне атмосфере, установа културе и културних и туристичких потенцијала. На Старом граду, Вукосављевић се обратио новинарима:

ministar kulture

 
"Током ове посете запазили смо да установе културе у Ужицу добро функционишу. Били смо у посети Народној библиотеци, видели једну изузетну изложбу, "Ужичка република", у Народном музеју, данас смо и овде, на овим остацима из разних епоха, од времена Николе Алтомановића преко турског периода па све до аустријске окупације и ослобођења Ужица и даље. Овај потенцијал и локалитет на коме се налазимо спада међу најређе и најквалитетније у Србији. Разговарали смо о томе како да у наредном периоду реконструишемо овај локалитет у сарадњи са Заводом за заштиту споменика и Министартсвом културе. Колико, шта и како треба уложити да би на овом месту никла једна историјска и туристичка атракција са којом Ужице треба да се поноси.
ministar kulture 
 
Ми смо сазнали врло важне ствари, настојаћемо да у наредном периоду пружимо финансијске, техничке, организационе и друге услове да се Ужице и даље развија, а поготово овај локалитет на коме се тренутно налазимо. То је посао који у наредних неколико година можемо да завршимо, наишли смо на велики ентузијазам представника локалне самоуправе, види се да у области културе они раде квалитетне ствари, а Министарству је, иначе, посао и обавеза да помаже кулутурни развој свих наших градова. Овде у Ужицу имамо шта, коме и зашто да помажемо."

ministar kulture u poseti užicu

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић навео је да је град прошле године уложио 600.000 динара за чишћење и уређење тврђаве. Он је додао и да је у пројекат оживљавања Старог града у туристичке сврхе, заједно са хидроцентралом Под градом,  уређеном пешачком и бициклистичкм стазом која иде трасом некадашње пруге уског колосека, као и оближњим археолоким локалитетом Стапарска градина, укључен и филмки редитељ Емир Кустурица.

Претходна страна