Налазите се: 
Локалне самоуправе у Србији добиле 140 милиона динара за инфраструктурне пројекте
  Контактирајте нас у вези Локалне самоуправе у Србији добиле 140 милиона динара за инфраструктурне пројекте   Пошаљит пријатељу више информација о Локалне самоуправе у Србији добиле 140 милиона динара за инфраструктурне пројекте
 

Локалне самоуправе у Србији добиле 140 милиона динара за инфраструктурне пројекте

 

Министарство привреде Србије ће са 139,9 милиона динара подржати 40 локалних самоуправа у припреми инфраструктурних пројеката за унапређење индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање локација за производњу, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре, саопштено је данас.

 
Фото: нап.ба / Промо

Суфинансирање је одобрено за 10 градова (Пирот, Врање, Зрењанин, Кикинда, Крагујевац, Краљево, Лесковац, Нови Пазар, Ужице и Београд - ГО Лазаревац) и 30 општина (Алибунар, Бабушница, Бајина Башта, Бојник, Бољевац, Владичин Хан, Жабаљ, Жабари, Житиште, Књажевац, Косјерић, Куршумлија, Лебане, Лучани, Љиг, Медвеђа, Мерошина, Оџаци, Пријепоље, Прокупље, Рашка, Свилајнац, Сврљиг, Сурдулица, Сјеница, Сокобања, Темерин, Тител, Трговиште и Чока) од којих је 16 у групи неразвијених.

 

Подршка у припреми пројектно-техничке документације се реализује у оквиру Програма подстицања регионалног и локалног развоја у 2017. години.

Министарство привреде, у зависности од степена развијености локалне самоуправе, суфинансира у одређеном проценту укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност.

Претходна страна