Налазите се: 
Линда Вонг обишла радове на изградњи вртића на Пори
  Контактирајте нас у вези Линда Вонг обишла радове на изградњи вртића на Пори   Пошаљит пријатељу више информација о Линда Вонг обишла радове на изградњи вртића на Пори

Линда Вонг обишла радове на изградњи вртића на Пори

У току су радови на партерном уређењу и набавци и уградњи опреме у вртићу

 
 
 
 
Tihomir Petković i Linda Vong u vrtićuТихомир Петковић и Линда Вонг у вртићу

Председница кинеске Јихао групе Линда Вонг је посетила Ужице.

Она је заједно са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем обишла вртић на Пори, за чију изградњу је њена група донирала око 340 хиљада евра.

Vrtić sa spoljne strane Вртић са спољне стране

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић каже да је донација Линде Вонг била веома битна како би се направила финансијсјк конструкција за изградњу вртића.

С обзиром да недостајући новац од 40 милиона динара нисмо имали, ми очекујемо да са донацијом госпође Вонг, не само завршимо овај вртић на Пори, него да, практично, завршимо и вртић на Белој Земљи, рекао је Петковић.

Председница Јихао групе Линда Вонг каже да је вртић на Пори одлична прилика за културолошку размену и сарадњу између Кине и Србије.

Успешно отварање вртића на Пори ће промовисати културолошку и сваку другу размену народа Кине и српског народа. Јихао група се фокусира на образовање већ двадесет година и њихово је задовољство и поносни су што могу да буду културолошка спона града Ужица и народа Кине, рекла је Вонг.

Unutrašnjost vrtićaУнутрашњост вртића

Разлог за продужетак радова на вртићу овај пут је било лоше време у јануру, каже Тихомир Петковић. Он додаје да је главни разлог за продужетак радова тај што није прошао тендер за набавку кухињске опреме.

Жалили су се неки учесници тендера, тако да је тај тендер поновљен. Он се завршава 27. фебруара. Ако буде све у реду надамо се да ће до краја марта бити испоручена опрема. Онда иду те дозволе и ми смо за сваки случај оставили 1. јун као датум почетка, ако успемо раније, боље, додао је Петковић.

Планирано је да око 120. деце буду корисници услуга вртића, када он почне са радом. 

У току су радови на партерном уређењу, за које је издвојено око 29 милиона динара и набавци и уградњи опреме у вртићу, које кошта око 22 милиона динара.

Очекује се да радови на партерном уређењу буду готови до 15. априла.

Radovi na parternom uređenju vrtićaРадови на партерном уређењу вртића
Претходна страна