Налазите се: 
Хумани пензионери из Ужица
  Контактирајте нас у вези Хумани пензионери из Ужица   Пошаљит пријатељу више информација о Хумани пензионери из Ужица

За многе пензионере у земљи, то животно доба не значи и мање обавеза, стреса и проблема, а више слободног времена. Хтели или не хтели, помажући им финансијски и на многе друге начине, и те како су укључени у свакодневицу своје деце. А једно удружење пензионера у Ужицу управо је бригу и помоћ, не само својима, већ и другима, поставило као основни циљ и сврху постојања.

 

Једну такву акцију су управо завршили - 98 пензионера је обезбедило помоћ за четворо малишана из Сремских Карловаца, који су остали без мајке.

"Хајде, рекох, да скупимо добровољни прилог, па колико-толико и сакупили смо 30.000 динара, није мало", каже чланица хуманитарног удружења "Клуба три" из Ужица Дивна Филиповић.

А помагали су у више наврата болницама, домовима ученика, домовима старих и појединцима, па и Јапану, после земљотреса - верујући да је људска обавеза наћи се другима у невољи, и да то начело није орочено годинама старости.

"Ја кажем: ми никада нисмо стари, ми смо само мало старији од оних других. Имамо пуно енергије зато што у кућама имамо и унучад и синове и кћери. Треба бити човек и помоћи људима", каже председник "Клуба три" Жарко Крстић.

Уместо монотоније и свакодневне рутине, они су изабрали хуманитарни рад. И то је извор њиховог задовољства и испуњености. Имају и 16 секција - од сликарске до певачке, годишње низ такмичења на којима наступају и прегршт диплома и пехара које су освојили.

"Активније је него да сам код куће, као што поједини раде, не знам како бих ја тако. Све су то вредни људи, вредне руке", каже чланица клуба Олга Гаљак.

Пензионерске дане у овом клубу прате лепа дружења, волонтирање, достојанство и несебичност. И све што јесу и што чине, сведочи о трећем добу, као о добу могућих, нових изазова и радости.

Претходна страна