Налазите се: Почетна
13. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА УЖИЦА
  Контактирајте нас у вези 13. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА УЖИЦА   Пошаљит пријатељу више информација о 13. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА УЖИЦА

Ужице, 11. мај: Одборници градске Скупштине усвојили су, на данашњем заседању, одлуку којом су регулисана питања одржавања и спољног изгледа зграде, као и услови, начин и критеријуми за суфинансирање обнове фасада стамбених и стамбено-пословних зграда на подручју града. Ова одлука, прва ове врсте у Србији, представља предуслов да град, заједно са власницима зграда, крене у ревитализацију и улепшавање урбанистичког изгледа. Скупштина је именовала Милену Вићевић, професора разредне наставе, за директора Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању и донела одлуку да пренесе један свој стан у својину Министарства одбране као обавезу због преузимања Дома Војске.

Сагласности Скупштине на своје програме пословања у овој години добили су Туристичка организација Ужице, Туристичка организација регије Западна Србија и Дечије одмаралиште "Златибор", као и Биоктош, Нискоградња, Градска топлана, Дубоко, Стан, Велики парк и Аеродром Поникве на своје извештаје о раду у прошлој години. Усвојени су и дугорочни и средњорочни планови пословне стратегије и развоја ових комуналних предузећа, као и планови Ужице развоја и Водовода.

На овој, 13. седници, прихваћен је Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за територију града у овој години и одређен градоначелник као надлежни орган за поступак давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

 

Претходна страна