Налазите се: Почетна
ЗАПОЧЕТИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПРОИЗВОДНОГ ПОГОНА ФАБРИКЕ „ПРВИ ПАРТИЗАН“ НА БЕЛОЈ ЗЕМЉИ
  Контактирајте нас у вези ЗАПОЧЕТИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПРОИЗВОДНОГ ПОГОНА ФАБРИКЕ „ПРВИ ПАРТИЗАН“ НА БЕЛОЈ ЗЕМЉИ   Пошаљит пријатељу више информација о ЗАПОЧЕТИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПРОИЗВОДНОГ ПОГОНА ФАБРИКЕ „ПРВИ ПАРТИЗАН“ НА БЕЛОЈ ЗЕМЉИ

ЗАПОЧЕТИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПРОИЗВОДНОГ ПОГОНА ФАБРИКЕ „ПРВИ ПАРТИЗАН“ НА БЕЛОЈ ЗЕМЉИ

На локацији Даутовац на преко 70 хектара површине ових дана су започети припремни радови на изградњи производног погона фабрике муниције „Први Партизан“.

„Први Партизан“ из Ужица ће на Белој земљи, према речима директора Добросава Андрића, инвестирати преко 12 милиона евра у изградњу објеката укупне површине преко 20 000 м2.

radovi na fabrici namenske

„Тренутно највећи део производње муниције обављамо у подземном објекту и без обзира што ту имамо примењене највише стандарде у погледу безбедности, отворени простори са инжењерског аспекта имају знатну предност и за безбедност и за здравље људи који раде у фабрици. Кроз изградњу овог погона ми у једном делу проширујемо капацитете и додајемо нову производну опрему која ће подићи и квантитет али и квалитет наших производа а све у циљу задовољења потреба тржишта. Локација је изабрана на тај начин што се пратио концепт да сва безбедна производња буде у граду а да оно што представља рад са експлозивним материјама изместимо из града“- рекао је директор фабрике муниције „Први Партизан“, Добросав Андрић.

Завршетак радова се очекује до новембра 2018. године када предузеће навршава 90 година од оснивања.

pripremni radovi na fabrici namenske

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је изразио задовољство чињеницом да тако озбиљан привредни субјекат послује на територији нашег града, знајући податак да предузеће запошљава преко 1700 људи којима је просечна нето плата око 70 000 динара, а да ће изградњом новог погона запошљавати још неколико стотина радника више.

„Град Ужице је учинио све што је у његовој моћи да помогне кад је у питању планска документација и све неопходне дозволе и наставиће и у будуће да помаже овај пројекат колико и када то буде било потребно“- рекао је Тихомир Петковић градоначелник Ужица.

 

Претходна страна