Налазите се: 
Да спорт не буде привилегија богатих
  Контактирајте нас у вези Да спорт не буде привилегија богатих   Пошаљит пријатељу више информација о Да спорт не буде привилегија богатих

Да спорт не буде привилегија богатих

 
 
 
 

У Ужицу је данас одржан округли сто на тему „Финансирање програма у области спорта у јединицама локалне самоуправе. Говорило се и о новом Закону о спорту, а представљен је и Модел правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у локалним самоуправама, као и Модел правилника о категоризацији спортских организација.

Vanja 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Желимо да наши спортисти висе профитирају од јединице локалне самоуправе, да се унесе један дух директне комуникације као што то данас чинимо. Хоћемо да ојачамо спортски туризам,да буде  већи број ноћења у Златиборском округу, да привучемо што већи број спортиста да не одлазе на припреме у иностранство, већ да остану у нашој земљи. Наша деца која се баве спортом морају имати један прави пут И оно што је најважније спорт не треба да буде привилегија богатих већ да буде доступан свима. Свесни смо да за то треба један дужи процес, али ово је начин да се ради на томе. Јасна је хијерархија и пирамида финансирања у спорту на нивоу републике.  Трудимо се да средства која су мала буду потрошена на најбољи начин. Тако данас након четири године имамо три пута више освојених медаља од 2012. године када су наши спортисти освојили 12 олимпијских И параолимпијских медаља, а 2016. Године 37 медаља.

Vanja 1Градоначелник Ужица Тихоми Петковић је истакао да Ужице не може да се похвали да одваја велика средства за спорт, али се труде да из године у годину тај износ буде виши:

- Оно чиме можемо да се похвалимо јесте да захваљујући раду локалне самоуправе претходних низ година и великој подршци Владе као и надлежних министарстава, имамо значајне спортске објекте који могу да пруже оптималне услове младим Ужичанима који желе да се баве спортом. Захваљујемо министру Вањи Удовичићу што је успео да издвоји значајан износ додатних средстава за завршетак спортске хале у Крчагову.

Vanja 2Генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић захвалио се Ужицу на гостопримству:

- Желимо да нека стратешка опредељења преточимо у праксу. Приручник који смо урадили говори како и на који начин треба приступити финансирању, за које спортске гране треба одвојити средства, како да уједначимо праксу у локалним самоуправама. Морамо водити рачуна да не иде превисе финансијских средстава  само у једну спортску грану већ да се орјентишемо и на оне спортове који су свима важни, а једна од њих је школски спорт.

Министар Вања Удовичић је са представницима Министарства посетио и радове на изградњи спортске хале у Крачагову, за чији је завршетак ово Министарство издвојило 38 милиона динара.

Претходна страна